-- KARAHALLILAR VAKFI KURUCULARI --

Prof.Dr. Servet KARAHAN

1954 Karahallı doğumludur. Baba adı Salih, ana adı Hanımayşe'dir. İ.Ü.T.F. mezunudur. 1990 yılında genel cerrahi dalında doçent,1996 yılında ise profesör ünvanını almıştır. Okmeydanı Hastanesi Başhekimliği, SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kızılay Genel başkan vekilliği gibi görevlerde bulunmuştur. 2021 yılında emekli olan Prof. Dr. Karahan halen serbest hekim olarak çalışmaktadır. Op.Dr.Hatice Karahan ile evli olup Fatih ve Dr.Salih Nafiz adında iki çocuk babasıdır. Bir dönem eski Karahallılar Derneği'nde başkanlık yaptı.1990 yılında Karahallılar Vakfı'nın kurucu başkanlığını yaptı. 1995-1998 döneminde tekrar vakıf başkanlığı yapmıştır.

Dr.Zafer BURSALI

1951 Karahallı doğumlu. Hasan ve Ümmühan Bursalı oğlu. CTF'den 1975 yılında mezun oldu. İç hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı. 1990 yılından beri Bakırköy'de serbest hekim olarak çalışmaktadır. Kartaş Mobilyanın kurucusu ve eski başkanlarındandır. Suat hanımla evli olup Arzu ve Akın adında iki çocuk babasıdır. Her iki çocuğu ortaklıkları olan Akarcam sanayi adlı bir firmayı işletmektedirler

Osman KÖRÜKÇÜ

1961 Karahallı doğumlu olup Necati ve Hatun Körükçü oğludur. İlk ve orta tahsilini Uşak'ta tamamladıktan sonra 1983 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmuştur.
Uzun yıllardır tekstil işiyle uğraşmaktadır. Güzide Körükçü ile evli olup Şehnaz Hatun, Muhammed Necati ve Sevde Nur isimli üç çocuk babasıdır.

Nail KIYGIN

1943 Karahallı doğumlu,Hacı Ahmet ve Emine Kıygın oğlu, ilkokul ve orta okulu Karahallı’da, liseyi ise Haydarpaşa ve Kütahya lisesinde okumuştur. Uzun yıllardır tekstil ticareti ile uğraşmaktadır. Raziye Kıygın ile evli olup  Ferhat,Mine ve Fuat adında üç çocuk babasıdır.

Servet TEKİN

1943 Karahallı doğumlu,Mehmet ve Fadime Tekin oğludur.İlk ve ortaokulu Karahallı’da okuduktan sonra Vefa lisesine devam etmiştir.Uzun yıllardır tekstil ticareti ile uğraşmaktadır.
Emine Tekin ile evli olup Mehmet, Meral Keleş ve Ayşe Tekin adında üç çocuk babasıdır.

Mustafa YILDIRIM

1946 Karahallı-Buğdaylı köyü doğumlu. İlyas ve Fatma oğlu.  Lise Mezunu.Uzun yıllardır tekstil sektöründe imalat ve satış işi yapmaktadır. Karahallılar Vakfının kurucu üyesi ve ilk başkanıdır.2 dönem vakıf başkanlığı yapan Yıldırım evli ve üç çocuk babasıdır.

Abdullah KIYGIN

1927 Karahallı doğumlu. Hacı Ahmet ve Emine Kıygın oğludur.İlk okul mezunu olup.Uzun yıllar seyyar esnaflık,tekstil işi  yaptıktan sonra en son İstanbul’da bir mobilya imalat ve satışı yapmıştır. 1943 yılında Hafize hanımla evlendikten sonra A.Turan, Ali, Selver Gencer ve Erol adında dört çocuk babasıdır. 2002 yılında vefat etmiştir.

Mustafa CANLI

1925 Karahallı doğumlu. Mehmet ve Halime Canlı oğlu. İlkokul mezunudur..  Uzun yıllardır ticaret işiyle uğraştıktan sonra emekli olmuştur. Halime Canlı ile evliliğinden Mehmet, Nevin, Adnan ve Gülten adında dört çocuğu vardır.
( Mustafa CANLI 2006 yılında vefat etmiştir.)

Mehmet SAĞSÖZ
(2014 yılında vefat etmiştir)

1935 Karahallı doğumlu. Hasan ve Hatice Sağsöz oğlu,.İlk okul mezunudur.Uzun yıllardır tekstil işiyle uğraşmaktadır. Sare Sağsöz ile evli olup Yener ve Hasan adında iki çocuğu vardır

|  Vakıf Yönetimi  |   Lehçemiz - Şivemiz   |  Mahalleler - Köyler