-- KARAHALLILAR VAKFI KURULUŞ HİKAYESİ --

1) KARAHALLILAR DERNEĞİ

1984 yılında Sultanhamam piyasasındaki bir gurup hemşerimiz, İstanbul’daki Karahallılıları bir araya getirecek,bir çatı altında toplayacak bir dernek kurulması yönünde girişimde bulunurlar. Kısa bir müddet sonra kuruluş çalışmalarına başlanır. Çeşitli aşamalardan sonra 1984 yılı sonunda Karahallılar Derneği kurularak faaliyete başlar. İşte bu dernek 1991 yılında kurulacak olan Karahallılar Vakfı’nın temelini oluşturmuştur.

Dernek kurulmasının isim babası Rıza Polat, bir nolu üye Mehmet Sağsöz, Hukuk Danışmanı Avukat Emin Gönen,tüzüğü kaleme alan Barış Polat’tır. Derneğin ilk merkezi Mehmet Sağsöz’e ait ticarethanedir.

Karahallılar Derneğin ilk yönetim kurulu şu isimlerden oluşmaktadır.

; Rıza POLAT

Yönetim Kurulu Üyeleri
;
Dr.Servet KARAHAN, Mehmet SAĞSÖZ, Mustafa CANLI, Kenan ÖZYURT, Şerafettin POLAT, Şerif İNAN, Cemil İNCE, Abdullah KIYGIN, Ahmet AVCI, İbrahim AKÇAY,Ömer MİSİLLİ ve Mesut CİRİT

Dernekte Başkanlık Yapanlar;

Rıza POLAT,  Cahit ZORA, Dr. Servet KARAHAN, Dr .Ercüment BURSALI

II) KARAHALLILAR VAKFI

7 yıl hizmet veren Karahallılar Derneği’nin vakfa dönüştürülmesi için Dr.Servet Karahan ve Cahit Zora, tarafından yapılan teklif ve öneri sonucu 1990 yılı sonunda yapılan kongrede dernek feshedilerek malvarlığı ile vakıfa dönüştürülme işlemi başlatılmıştır.
24.12.1990 tarihinde İstanbul 11. Noterliğince,3196 yevmiye no ile düzenlenen vakıf senedine göre Karahallılar Vakfı kurulmuştur. Vakfın kuruluş aşamasında ve ilk yıllarında hukuk danışmanlığını ücretsiz olarak  Avukat Arif Dönmez ve Avukat Emin Canacankatan yapmıştır.

|  Vakıf Yönetimi  |   Lehçemiz - Şivemiz   |  Mahalleler - Köyler
|  Sülale isimleri   |    Fotoğraf Galerisi|İletişim